HX MS Santa Cruz II
Program plavby
-
1Puerto Seymour / Baltra, Galapágy EC03. 09. 2026, vyplutí o 14:50
-
2Dragon Hill / S.Cruz, Galapágy ES03. 09. 2026, připlutí o 15:30, vyplutí o 20:30
-
3Punta Vicente Roca / Isla Isabela, Galapágy ES04. 09. 2026, připlutí o 07:00, vyplutí o 12:30
-
4Fernandina Island, Galapágy EC04. 09. 2026, připlutí o 14:00, vyplutí o 18:15
-
5Puerto Ayora / Santa Cruz Isl, Galapágy ES04. 09. 2026, připlutí o 20:15, vyplutí o 02:45
-
6Bahia Post Office / Floreana, Galapágy ES05. 09. 2026, připlutí o 06:00, vyplutí o 11:40
-
7Islote Campeón / Floreana, Galapágy ES05. 09. 2026, připlutí o 12:00, vyplutí o 15:30
-
8Punta Cormorant / Isla Floreana, Galapágy ES06. 09. 2026, připlutí o 16:00, vyplutí o 23:30
-
9Puerto Seymour / Baltra, Galapágy EC07. 09. 2026, připlutí o 08:30, vyplutí o 14:50
-
10Las Bachas / Santa Cruz, Galapágy ES07. 09. 2026, připlutí o 15:20, vyplutí o 02:15
-
11Cala de los Bucaneros / Santiago, Galapágy EC08. 09. 2026, připlutí o 06:00, vyplutí o 12:40
-
12Puerto Egas / Santiago Island, Galapágy ES08. 09. 2026, připlutí o 13:20, vyplutí o 04:15
-
13Rabida Island, Galapágy ES09. 09. 2026, připlutí o 06:00, vyplutí o 12:00
-
14Bartolome Island, Galapágy ES09. 09. 2026, připlutí o 14:00, vyplutí o 01:15
-
15Prince Philip Steps / Genovesa, Galapágy EC10. 09. 2026, připlutí o 06:30, vyplutí o 23:59
-
16Bahia Darwin / Genovesa, Galapágy ES11. 09. 2026, připlutí o 00:00, vyplutí o 01:15
-
17Itabaca Channel, Galapágy EC11. 09. 2026, připlutí o 06:30, vyplutí o 08:00
-
18Puerto Seymour / Baltra, Galapágy EC11. 09. 2026, připlutí o 08:30
Nezávazná rezervace plavby
-
KategorieCelková cena za kajutu
-
EH - Kajuta s oknem Explorer 15 m². Neotevíratelné okno. Horizon deck. Max 2 osoby.530 200 Kč 265 100 Kč za osobu20 326 € 10 163 € za osobu
-
EE - Kajuta s oknem Explorer 15 m². Neotevíratelné okno. Expedition deck. Max 2 osoby562 858 Kč 281 429 Kč za osobu21 578 € 10 789 € za osobu
-
EP - Kajuta s oknem Explorer 15 m². Neotevíratelné okno. Panorama deck. Max 2 osoby.595 516 Kč 297 758 Kč za osobu22 830 € 11 415 € za osobu
-
FH - Kajuta s oknem Explorer 18 m². Neotevíratené okno. Horizon deck. Max 3 osoby.595 516 Kč 297 758 Kč za osobu22 830 € 11 415 € za osobu
-
PolarInside685 717 Kč 342 859 Kč za osobu26 288 € 13 144 € za osobu
-
DS - Darwin Suite 30 m². Neotevíratelné okná. Panorama deck. Max 2 osoby.735 487 Kč 367 744 Kč za osobu28 196 € 14 098 € za osobu
V ceně je zahrnuto
Před začátkem plavby
- pobyt v hotelích se snídaní před začátkem plavby (Lima, Cusco, Quito) - podle konkrétního programu
- večeře před začátkem plavby - podle konkrétního programu
- zpáteční lety v ekonomické třídě z Chile nebo Ekvádoru na Galapágy, Baltrat - podle konkrétního programu
- transfery mezi hotelem a letištěm - podle konkrétního programu
- ransfery mezi letištěm Baltra a přístavem nalodění
- balíček výletů, včetně stravy, lístků na vlak, vstupních poplatků, transferů - podle konkrétního programu
Během plavby
- expediční plavba
- ubytování v kajutě vybrané kategorie
- snídaně, obědy a večeře včetně nápojů (domácí pivo a víno, limonády a minerální voda)
- čaj, káva a voda po celý den zdarma
- vstupné do Národního parku Galapágy
- tranzitní kontrolní karta pro Galapágy
- přístup do salonku na letišti Guayaquil po návratu z Galapág
- láhev na vodu doplnitelná na lodních nápojových stanicích
- německy a anglicky mluvící expediční tým, který vede činnosti a poskytuje vzdělávací informace na palubě a na břehu
- koktejl na přivítání a na rozloučenou
- přístavní poplatky
- spropitné pro personál
Aktivity na palubě
- využívání vědeckého centra lodi s knihovnou, mikroskopy a vzorky
- program Citizen Science umožňující hostům účast a pomoc při reálném vědeckém výzkumu
- profesionální palubní fotograf poskytuje tipy a triky pro nejlepší fotografie země a divočiny
- využívání vířivek a tělocvičny na lodi
- používání praček a sušiček na palubě
Aktivity na pobřeží
- doprava na pobřeží ve člunech (kde je to nutné)
- výlet a průzkum pobřeží
- plavby na kajaku, šnorchlování a používání lodního člunu se skleněným dnem
Služby navíc pro hosty v kategorii Suite
- omezené bezplatné připojení na lodní WiFi*
- bezplatný pronájem neoprenových obleků - na vyžádání
*Loď pluje v odlehlých oblastech s velmi omezeným připojením. Streamování není podporováno.
V ceně není zahrnuto
- doprava na místo začátku programu
- nápoje na palubě (kromě vody, kávy a čaje z nápojových stanic)
- zavazadlový servis při nalodění a vylodění
- osobní výdaje na palubě
- připojení na lodní WiFi - kromě hostů v kat. Suite
- pronájem neoprenových obleků - kromě hostů v kat. Suite
- víza a ostatní doklady / potvrzení potřebné pro vstup do země
- cestovní zdravotní pojištění - více...
Lodní společnost: Hurtigruten
Majitel: Metropolitan Touring
Spuštění na vodu: 2002 pod jménem Mare Australis
Renovace: 2021
Loděnice: ASENAV Shipyard - Valdivia, Chile
Technické údaje:
Tonáž: 2 664 t
Délka: 71,8 m / Šířka: 13,4 m
Rychlost: 10,5 uzlů
Celkový počet kajút pro hosty: 50
Kapacita: 90 osob
Posádka: 50 osob
Počet palub pro hosty: 5, z toho 3 s kajutami
- bar a salonek Panorama
- restaurace Beagle - využití ekologických potravin z místních zdrojů. Tato loď poskytuje širokou škálu kulinářských zážitků pod vedením vyškoleného Le Cordon Bleu šéfkuchaře a výběr zahrnuje všechny diety a preference.
- venkovní terasa / gril
- stanice s nápoji - káva, čaj, voda zdarma k dispozici po celý den
- 2 vířivky
- fitness místnost s vybavením
- čítárna a přírodovědná knihovna
- víceúčelová společenská místnost
- dárkový obchod
- ordinace lodního lékař
- pračky a sušičky k dispozici pro hosty
- klimatizace na celé lodi
- satelitní telefon, PA systém, Wi-Fi
- výbava na šnorchlování, pronájem potápěčských obleků
- pozorovací expediční člun se skleněným dnem
- kajaky
- nafukovací čluny pro průzkum pobřeží
Loď Santa Cruz II využívá některé z nejnovějších technologií v oblasti udržitelných plaveb, díky kterým se podílí na ochraně místního ekosystému. Moderní technologie motoru optimaluzuje spotřebu paliva, na plaubě se uplatňují strategie na snižování CO2 a palubní zařízení na odsolování a čištění vody chrání moře. Společnost usiluje o minimalizaci ekologických stop a přítomnost hostů se tak stává součástí úsilí o ochranu přírody.
V kuchyni se využívají potraviny z místních zdrojů. Tato loď poskytuje širokou škálu kulinářských zážitků pod vedením vyškoleného Le Cordon Bleu šéfkuchaře a výběr zahrnuje všechny diety a preference.